Over

Opgericht door Aart de Zeeuw de Ruiter van Dijk van Beverloo en geopend door de Poorter van Brielle; Cees de Werker op 3 september 2016.

De B&B zoals u die gaat zien, was toen het pand werd gekocht in 2015 een lege schuur, het pakhuis. Het pand is ongeveer 150 jaar oud en heeft dienst gedaan als groenteopslag met paard en wagen. In september 2015 is de verbouwing tot B&B begonnen. Het dak is eraf geweest om het op te hogen met 40 cm, binnenin was enkel een gammele trap aanwezig en verder niks. De begane grond had een hoogteverschil van 50cm, dus dat is ge√ęgaliseerd en er is een nieuwe vloer ingestort. Een detail wat nog uit vroegere tijden stamt is de waterput, voorin het pand. Dat diende als drinkbak voor het paard. Andere details als het balkenplafond en stalramen zijn behouden gebleven en verder is het geheel netjes en modern afgewerkt. De begane grond is de salon voor overdag en ’s ochtends de ruimte voor het ontbijt. Op 3 september 2016 is de B&B officieel geopend en wij verwelkomen u graag.

Wij, Aart en Alethea houden van reizen en hebben veel van de wereld gezien. Tijdens onze reizen hebben we in veel verschillende accommodaties verbleven, van campings tot hostels, van hotels tot B&B’s. Jaren geleden is het idee ontstaan hoe leuk het kan zijn om zelf een plek te hebben waar wij zelf reizigers mogen ontvangen. Een warm welkom te kunnen zijn en het mensen naar hun zin te maken. En dat is in 2016 gerealiseerd. De naam die de B&B heeft, is een samenvoeging van de achternamen van Aart zijn Opa en Oma en past bij het middeleeuwse gevoel wat het centrum wat Brielle ademt.

De B&B staat midden in het historische centrum van vestingstadje Brielle. Op 50 meter afstand vindt u al winkels, restaurants en cafés. En dat terwijl als u in de kamer bent of in de tuin zit, rust en stilte ervaart. Vanaf 1 april wordt het toeristenseizoen geopend met de Brielse bevrijding en vanaf dan zijn er de hele zomer door veel activiteiten die Brielle organiseert. Er zijn veel fietsroutes in de buurt. En er zijn nog veel meer mogelijkheden en activiteiten. Ik vertel u er graag meer over bij aankomst.